ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Θεατρική περίοδος 2020 - 2021

Αναμένοντας τη νέα θεατρική περίοδο, το Θέατρο Άρατος είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό έχοντας 4 κωμωδίες στο πρόγραμμά του. Παραστάσεις θα δοθούν με βάση τις κατευθύνσεις του κράτους. Το θέατρο λαμβάνει όλα τα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Το θέατρο μειώνοντας για λόγους ασφάλειας τη χωρητικότητά του θα διαθέτει μόνο 40 θέσεις ανά παράσταση. 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

«Άδεια πιάτα 2», κοινωνική κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα (ΝΕΟ έργο).

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος του ομώνυμου έργου που παρουσιάστηκε πριν 5 χρόνια.

 

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Δημήτρης ή για τους φίλους του, ο Μήτσος, είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας, που βρίσκεται σε μια Ελληνική επαρχιακή πόλη. Μότο του είναι «όχι άδεια πιάτα» και γι’ αυτό το λόγο προσφέρει ένα πιάτο φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη. Η ταβέρνα του αποτελεί σημείο συνάντησης για φίλους, αναξιοπαθούντες και παράξενους χαρακτήρες. Μετά το lockdown από τον κορωνοϊό προσπαθεί να επαναλειτουργήσει το μαγαζί του σε μια νέα γειτονιά, έχοντας να αντιμετωπίσει όμως μια νέα πραγματικότητα.

 

Παίζουν: Σοφία Αϊβάζογλου, Μαρία Βαγιωνά, Μαρία Βλάχου, Αναστασία Δημόκα, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Αριστείδης Σιναπίδης, Νάντια Φαλέγκα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

«Μην πεις όχι μωρό μου», κωμωδία καταστάσεων του Βασίλη Τσικάρα (ΝΕΟ έργο).

Λίγα λόγια για το έργο: Δύο συνέταιροι σε έναν οίκο κοσμημάτων και μόδας διαφωνούν καθημερινά λόγω των διαφορετικών χαρακτήρων και γούστων τους. Ο Άκης σπάταλος και φλερτάκιας, ο Πέτρος σοβαρός επαγγελματίας και ηθικός! Μόλις ο Άκης καταστρώσει ένα πονηρό σχέδιο για να ρίξει στην αγκαλιά του μια σέξι χορεύτρια, τότε ο οίκος κοσμημάτων και μόδας θα αρχίζει να καταγράφει ζημιές και μόνο ζημιές. Όσον αφορά τις σχέσεις των 2 ανδρών, αυτές θα τις καθορίσουν η χορεύτρια, ένα φόρεμα, μια γραμματέας και μια στρουθοκάμηλος.

Παίζουν: Σοφία Αϊβάζογλου, Σταύρος Βαφειάδης, Εύα Καντούρου, Κλεοπάτρα Κουρούπη, Σωσώ Ταφίλη, Βασίλης Τελίδης και ο Βασίλης Τσικάρας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021

«Σουτζούκ Λουκούμ», κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα (1ο Βραβείο Κοινού Θεσσαλονίκης 2014 - 2015)

 

Λίγα λόγια για το έργο: Η αιφνίδια επίσκεψη του θείου από την Ορεστιάδα, φέρνει τα πάνω-κάτω στη ζωή ενός ζευγαριού, το οποίο περνάει μια δύσκολη περίοδο, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο θείος γνωρίζει για το πρόβλημα και γι' αυτό το λόγο φέρνει μαζί του κάτι… μαγικό, προκειμένου να δώσει λύση. Ο θείος είναι αυστηρός και ξερόλας, θέλει να επιβληθεί, θέλει όμως και την καλοπέρασή του. Κι εκεί τα πράγματα περιπλέκονται. Το ζευγάρι παρασύρεται στις «τρέλες» του θείου, ο οποίος μετατρέπει μια απλή βραδιά, σε νύχτα ακολασίας…

Παίζουν: Δημήτρης Αρζουμανίδης, Μαρία Βλάχου, Αχιλλέας Δημητριάδης, Κατερίνα Ευαγγελοπούλου,  Νίνα Μυλωνά, Σοφία Συρίγου,  Βασίλης Τελίδης, Εβελίνα Χατζηκάλη και ο Βασίλης Τσικάρας (στο ρόλο του θείου).

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2021

«Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40» κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα. Τρίτος (3ος) Χρόνος! 

Λίγα λόγια για το έργο: Λίγο πριν τα 41 γενέθλιά της, η Λόρα αποφασίζει να χωρίσει. Αιτία, η ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά και ο άντρας της ο Τζακ, που πέρα από τη δουλειά δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα. Η αιφνίδια απόφασή της θα φέρει τα πάνω κάτω. Ο Τζακ θα αισθανθεί προδομένος και αδικημένος, οι γείτονες θα έρθουν σε δύσκολη θέση, ενώ η άνοια του πατέρα του Τζακ, που ζει μαζί τους, θα επιδεινωθεί. Ξαφνικά θα εισβάλει στη ζωή τους μια barwoman και τότε θα ξεκινήσει ο κύκλος των αποκαλύψεων και των μεγάλων αποφάσεων. West Ham ή Arsenal; «Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40», αλλά… για ποιον τελικά;

Παίζουν (διπλή διανομή): Σοφία Αϊβάζογλου, Μαρία Βλάχου, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Νίνα Μυλωνά, Κική Σπύρου,  Βασίλης Τελίδης και ο Βασίλης Τσικάρας.

Θεατρική περίοδος 2019- 2020

«Σουτζούκ Λουκούμ» κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα 

«Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40» κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα 

«Faux Dario» κωμωδία του Βαγγέλη Δουκουτσέλη

Θεατρική περίοδος 2018- 2019

«Sorry, λάθος κρεβάτι» κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα (Βραβείο καλύτερου σεναρίου 2017-2018)

«Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40» κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα

«Η Φάρμα των Ζώων» του Τζωρτζ Όργουελ, από το 2ο ΤΕΕΚ

«O Πλούτος» του Αριστοφάνη από το 1ο ΤΕΕΚ

Θεατρική περίοδος 2017 - 2018

«Sorry, λάθος κρεβάτι» κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα (Βραβείο καλύτερου σεναρίου 2017-2018)

«Εσύ και τα σύννεφά σου» βασισμένο στο έργο του Eric Westphal: «Toi et tes Nuages»

«Ο κουμπωμένος» κωμωδία του Domenico Strillone

«Spaghetti alla Γαλλικά» κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα

«Εξομολγήσεις» από το 1ο ΤΕΕΚ, «Το νου σας» από το 2ο ΤΕΕΚ

Θεατρική περίοδος 2016 - 2017

«Νευρικοί Εραστές 2 1/2» κωμωδία του Άνθιμου Κατιρτζόγλου 

«Χωρίς Ανάσα» του Ιάκωβου Μυλωνά

«Έχω θέμα» κωμωδία των Χριστίνα Λιόλιου και Βασίλη Τσικάρα

«Αυγά Μαύρα» του Διονύση Χαριτόπουλου

«Καρέκλες» από το 2ο ΤΕΕΚ

«Πρόταση γάμου» κωμωδία του Αντόν Τσέχωφ

«Μια τρύπα στο καπέλο» κωμωδία του Φραντσέσκο Μαστριάνι

Θεατρική περίοδος 2015 - 2016

 

Faux Dario (κωμωδία) του Βαγγέλη Δουκουτσέλη, Τα Άδεια πιάτα (κωμωδία) του Βασίλη Τσικάρα, NO-EXIT (δράμα) της Νίκης Ποζίδου, Πως να κάνετε SEX με όποιον θέλετε (κωμωδία) του Ιάκωβου Μυλωνά, Κωδικός Σπασίμπα Ντα (κωμωδία) του Βασίλη Τσικάρα,  Μια σφαίρα για την Τζέην  (κωμωδία) του Βασίλη Τσικάρα, Εταιρικοί Διάλογοι & Μίμοι των Λουκιανού και Ηρώνδα σε μετάφραση Βασίλη Τελίδη. 

 

Θεατρική περίοδος 2014 - 2015

 

Σουτζούκ Λουκούμ (κωμωδία) του Βασίλη Τσικάρα, ΑΧΑΡΝΗΣ (αρχαία κωμωδία) του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μήτρου, Οίκος Αντοχής (αστυνομική κωμωδία) του Θοδωρή Παπαδόπουλου, Chicago...γίναμε (musical) του Αντώνη Σιώπκα, 14ΚΑ - 412 (δράμα) σε μετάφραση-προσαρμογή του Δημήτρη Βαλσαμίδη, Σπαγγέτι αλά Γαλλικά (κωμωδία καταστάσεων) του Βασίλη Τσικάρα, Νευρικοί Εραστές (κωμωδία) του Άνθιμου Κατιρτζόγλου, (κωμωδία) Δεν ξαναγυρίζω Άρτα της Χριστίνας Λιόλιου, Ταξίδι με τον Άρατο (μονόλογοι) του 1ου ΤΕΕΚ, Το κάστρο της Ωριάς (κωμωδία) του Γιώργου Θεοτοκά.